یک محلوی شیمیایی است که در گیاهانی مثل قهوه ، کاکائو، کولا و چای وجود دارد و نوعی داروی انرژی زا است که باعث نخوابیدن می شود که جزو شاخه پرمصرف ترین دارو های محرک شناخته شده است که نوعی اعتیاد آور هم است و 90 درصد از مردم کل دنیا از این ماده روزانه استفاده می کنند و به امید سر حال ماندن و انرژی داشتن روز خود را با کافئین آغاز می کنند، میزان کافیین در انواع قهوه متفاوت است.
تاثیرات کافیین به جز بیدار نگه داشتن نوعی ماده ای انرژی زاست که باعث بالابردن حافظه و ضربان قلب نیز می شود که از جهاتی باعث شده که برای بدن مفید باشد و از جهاتی هم مضر باشد.
خواص فیزیکی
کافئین خالص دارای پودری نرم،بی بو و سفید وبراق است نقطه جوش آن 238 درجه و نقطه ذوب آن 178 درجه سانتی گراد است وزن آن 2/1 است وPH آن 6/7 است.
در اصل کافیئن در دانه قهوه وجود دارد و در تخمیا بعضسی از برگ گیاهان نیز وجود دارد داستان پیدایش این ماده بر می گرد به سال 2004 میلادی که در منطقه اتیوبی درختانی را کشف کرده اند که دارای کافئین بوده اند و به این نتیجه رسیدن که در پاینده از این دانه های یافت شده برای درست کردن قهوه استفاده می کنند.
در قهوه ها اندازه کافیین ها باهم متفاوت اند مثلا یک فنجان قهوه که ما روزانه مصرف می کنیم دارای 75 تا 250 میلی گرم کافیین است اما مثلا چای سبز نسبت به قهوه از کافئین کمتری برخوردار است که به طریقه درست کردن و دم انداختنم بستگی دارد مثلا باز در نوشابه از مقدار کافئین کمتری از قهوه برخوردار است.
اما در نوشیدن های غیر مجاز مقدار کافئین توسط سازنده ارزیابی می شود که هرچی بیشتر باشد معروف تر است.
کافئین علاوه بر اینکه انرژی زا هستند و باعث بالا رفتن هوشیاری فرد می شوند تاثیرات دیگری نیز بر بدن وارد می کند از جمله اینکه که در سال 2019 تحقیقاتی انجام شد که استفاده روزانه قهوه باعث جلوگیر از سرطان کبد می شود و خطر مرگ را کاهش می دهد.
تاثیر کافئین بر عملکرد بهتر مغز و بهبود یافتن حالت روحی
نوعی ماده تحریک کنند است که از آن برای بهبود بخشیدن به حافظه استفاده می شود.