قهوه موکا یا موکاچینو نه تنها در کشورهای خارج بلکه در ایران هم یک نوشیدنی پرطرفدار و لاکچری که اکثر خانم های ایرانی برای به رخ کشیدن هنر خود در میان میهمانان سرو میکنند این نوشیدنی یک قهوه شیرین و شکلاتی است که در بین منوی کافه ها میدرخشد که هم میتوان به صورت گرم هم سرد سرو شود. موکا یه ترکیبیه که میتونیم با دو روش اونو درست کنیم و میشه مانور زیادی توی دیزاینش داد واسه همین جز محبوب ترین ها واسه پذیرایی از مهمون هستش و البته برای کسایی مثل خود من که علاقه زیادی به بازی با سرو قهوه دارم. حالا شاید براتون سوال بشه چرا موکا نام گرفته؟
مادر موکا کشور آمریکا هستش اما قهوه ای که از منطقه ساحلی موکا در دریای سرخ یمن به مناطق مختلف صادر میشود طعم شکلاتی دارد واسه همین وقتی شکلات به قهوه اضافه میکنیم اصطلاح موکا رو اضافه میکنیم.موکای اصلی با اسپرسو درست میشه اما شما میتونید با قهوه معمولی هم اونو درست کنید.کسایی که شیرینی دوست هستن این نوشیدنی قهوه شکلات رو انتخاب میکنند.موکا واسه کسایی که بین درست کردن هات چاکلت و یا یک لاته و کاپوچینو میمونن انتخاب خوبیه چون موکا تقریبا ترکیبی ازین دوتاست.درست کردن موکا روش های مختلفی داره اگه شما هم مثل من مشتاق این نوشیدنی خوشمزه هستید پس با این دستوری که میزارم امتحانش کنید.در میان ترکیبات قهوه، موکا یه نوشیدنی جا افتاده تر و شناخته تری هستش و بیشتر مورداستقبال عام قرار گرفته. حالا تو این مطلب من همه چیو راجعبش بهتون توضیح میدم تا اگه از موکا چیزی نمیدونید شما هم با خوندن این مطالب به جمع ما موکایی ها بپویندید.
ما در اینجا به قهوه،پودر کاکائو و تکه های شکلات( در صورت تمایل شکلات تلخ) یا سس شکلات آماده،شیر،و همچنین میتونید خامه و اسانس مثل وانیل یا دارچین هم اضافه کنید.قبل از اینکه شروع کنم به توضیح طرز تهیه موکا لازم که دو تا موضوع رو در ابتدا توضیح بدم که مطالب رو بهتر متوجه بشید.
کاکائو و شکر و آب رو با هم مخلوط کنید یه مقدار حرارتش بدید و روی اجاق گاز حسابی هم میزنید تا یه سس شکلات داغ داشته باشید از این سس برای پایه موکا استفاده میکنیم.به همین سادگی میشه در هزینه ها صرفه جویی کرد و سراغ مواد آماده سس شکلات در سوپرمارکت ها و همچنین مواد نگه دارنده و عوارض آن ها نرفت.
ابتدا داخل یک ظرف یا قابلمه مقداری آب میریزیم سپس ظرف را روی اجاق گاز و حرارت قرار میدیم وقتی گرم شد داخل ظرف دیگر مثل کاسه که اندازه قابلمه باشه تکه های شکلات رو میریزیم و میزاریم روی قابلمه با حرارت کم صبر میکنیم که کم کم شکلات ها آب بشن.حالا میریم سراغ اصل مطلب.
برای تهیه موکا به این روش ابتداشروع به درست کردن سس شکلات میکنیم که طریقه درست کردن اون رو در پاراگراف های بالا بهتون توضیح دادم.سپس شروع به درست کردن اسپرسو با دستگاه مخصوص اسپرسو ساز میکنیم که طرز تهیه اون رو هم در مقاله اسپرسو به طورکامل به شما دوستان توضیح دادم و شما عزیزان میتونید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
سپس به شیر کف کرده نیاز داریم که میتونیم با خامه هم ترکیبش کنیم هر چی شیر استفاده شما چرب تر باشه نوشیدنیتون غلیظ تر.پس شروع به بخارپز کردن شیر میکنیم و اون رو فرم میدیم چون هم به شیر فومی احتیاج داریم هم کف شیر.خب حالا نوبت میرسه به ترکیب این ها،شما عزیزان هم میتونید کل مواد را یکجا با هم قاطی کنید هم اینکه سلیقه به خرج بدید و اون رو لایه لایه داخل لیوان بریزید برای این کار ابتدا سس شکلا رو میریزیم کف لیوان سپس یک سوم لیوان رواسپرسو میریزیم دو سوم شیر رو که با اهرم مخصوص دستگاه بخار پز شده به آن اضافه میکنیم به علاوه مجدد شکلات های آب شده به روش بن ماری یا سس شکلات رو اضافه کنید شما میتونید شربت شکلات رو به صورت سس شکلات از بیرون خریداری کنید یا اینکه خودتون داخل منزل درست کنید که من اینجا طرز تهیشو بهتون توضیح دادم.همچنین میتونید تکه های شکلات رو به روش بن ماری آب کنید شایداین سوال براتون پیش بیاد که بن ماری چگونه است؟ اگر خاطرتون باشه در ابتدا خدمتتون توضیح دادم.در انتها کف شیر رو اضافه میکنیم و اگر هم دوست داشتید میشه روی اون رو با خامه ی فرم گرفته وتکه های شکلات دیزاین کنید.یه روش دیگه هم هست که همه موادو با هم ترکیب میکنیم وهم میزنیم بعد به مدت 40 ثانیه میزاریم داخل ماکروفر تا دم بکشه.
همونطور که گفتم میشه با قهوه معمولی هم موکا درست کنیم.قهوه رو میریزیم داخل شیر جوش یا جزوه آب رو اضافه میکنیم حرارت میدیم بعد از اینکه قهوه دم کشید شیر و سس شکلات هم اضافه میکنیم و ادامه میدیم تا شیر کف کنه و بعد سرومیکنیم.در ابتدای مقاله گفتم این نوشیدنی رو سرد هم میشه سرو کرد پس اگه تمایل به سرد بودنش داشتید میشه در آخر چند تکه یخ هم بهش اضافه کنید این مدلیش تو روزای گرم تابستون میچسبه نوش جونتون.