کافی لاور ها امکان نداره که روز خودشون رو با یه کافی شروع نکنن، حالا تصور کنید توی یه ظهر تابستونی یهو هوس عطر و طعم قهوه رو داشته باشن،یه فنجون قهوه که هم عطر و طعم دلچسبی داشته باشه هم اینکه گرمای تابستون رو خنثی کنه بنظرتون قهوه کلد برو نیاز مارو بر طرف میکنه؟
باید بهتون بگم که بله و من در اینجا طرز تهیه یه نوشیدنی سرد خوشمزه با دانه قهوه رو بهتون آموزش میدم که انقد خنک باشه و تو گرمای تابستون حال قهوه خورها رو حسابی جا بیاره.
کلد برو با آیسد کافی متفاوت هستش در آیسد کافی با قهوه گرم این ترکیب درست میشه ولی در کلد برو با آب سرد و همچنین طریقه عصاره گیری و زمانش متفاوت هستش .
در این نوشیدنی ترکیبی صرفا از قهوه و آب سرد و یخ استفاده میشه و شما نیازی به تجهیزات خاص مثل دستگاه های قهوه ساز ندارید پس بهتر که امتحانش کنید برای کسانی که میخوان هم قهوه بخورن هم کافئین کمتری دریافت کنند قهوه سرد مناسب ترینه، در ادامه به طور کامل بهتون طرز تهیشو توضیح میدم و تمام اسرار اون رو با شما عزیزان به اشتراک میزارم.
برای تهیه قهوه سرد ابتده دانه های قهوه را خریداری میکنیم از هر نوعی که دوست دارید فرقی نمیکنه که چه نوع دانه قهوه باشه سعی کنید در خصوص خرید قهوه دقت کنید تا دانه قهوه با کیفیت رو داشته باشید چون بسیار در کیفیت نوشیدنی شما تاثیر میزاره.
سپس دانه های قهوه رو در اندازه درشت آسیاب کنید. اگر طعم تلخ تری دوست دارید رست تیره تری رو انتخاب کنید.
آب سرد رو روی قهوه بریزید (نسبت یک به چهار، مثال اگر یک فنجان قهوه دارید 4 فنجان آب بهش اضافه کنید) البته اگر از آب تصفیه شده استفاده کنید بهتر هستش، و درپوش بزارید روی ظرفتون( یا بهتر از یه بطری در دار برای نگهداری اون استفاده کنید.) به مدت 12 ساعت حدودا بزارید داخل یخچال، اگه یه فرنچ پرس بزرگ دارید میتونید از اون استفاده کنید، قهوه به آرامی با آب حل میشه و همین باعث میشه عطر و طعم بهتری داشته باشه سپس میتونید از یه صافی ردش کنید تا دانه های قهوه از دم کرده شما جدا بشه در هنگام صاف کردن از یک صافی و یک پارچه نخی تمیز و بدون پرز استفاده کنید و زیرشم یه ظرف بزارید و حسابی عصارشو بگیرید ولی هنگامی که قهوه رو داخل پارچه میریزید حواستون باشه که سرریز نشه و اجازه بدید خودش آرام صاف بشه و شما تفاله های قهوه رو فشار ندید چون طعمشو بد میکنه تقریبا یه چیزی تو مایه های درست کردن شیر سویا البته اگه تجربه درست کردن اون رو داشته باشید، و بعد داخل لیوانی که میخواید سرور کنید تعدادی یخ بریزید و در انتها قهوه رو بهش اضافه کنید، نوشیدنی سرد شما آماده شد.
در این روش عصاره گیری راحت تر و دیگه نیازی به پارچه و صافی نداریم، شما پودر قهوه آسیاب شده رو که درشت هست داخل لیوان فرنچ پرس خود میریزید سپس به نسبت چهار به یک آب سرد ترجیحا تصفیه شده به آن اضافه میکنید و کمی با قاشق هم میزنید و روی در فرنچ پرس رو با یک سلفون میکشیم و به مدت 12 ساعت میزاریم داخل یخچال بمونه بعد از این تایم میریم سراغش و سلفون رو برمیداریم و پیستون رو بالا و پایین میبریم تا عصاره گیری بشه ولی زیاد فشار ندید چون طعم خوبشو از دست میده و بعد مجدد میتونید از یه فیلتر ردش کنید و با تکه های یخ به اندازه دلخواه سرو کنید.
این روش آرام حل شدن قهوه در طی زمان طولانی کافئین بیشتری آزاد میکنه و اسیدیته کمتری داره یه طعم تقریبا شیرین به ما میده و برای کسایی که دستگاه گوارشی حساسی دارن مناسب تر.
این ترکیب برای قهوه خورهایی که صبح خودشون رو با کافی شروع میکنن و همچنین میخوان در زمان صرفه جویی کنند یا عجله دارند بسیار روش مناسبی هستش چون به مقداری که میخوان درست میکنن و میتونن یک یا دو هفته درون یخچال نگهداری کنند.
آیا میتوان به آن شیر اضافه کرد؟
در هنگام سرو اگر دوست داشتید میتونید یک مقدار شیر یا خامه هم بریزید چون نسبتا قهوه غلیظی دارید اما حواستون باشه فقط در هنگام سرو، چون اگر بخواید در یخچال نگهداری کنید امکانش هست ک با افزودنی شیر یا خامه نوشیدنیتون خراب بشه. و اگر دوست داشتید گرم میل کنید میتونید به مدت چند ثانیه اون رو داخل ماکروفر بزارید.
از مزایای این روش میتونیم به درست کردن اون در مقدار بیشتر اشاره کنیم در واقع شما میتونید آخر هفته ها قهوه رو واسه مدت یک هفتتون رو آماده کنید و هر روز بدون سر و صدا یک لیوان کافی آماده داشته باشید و همچنین با دم کردن در تایم طولانی اسیدیته و تلخی قهوه تا حدود زیادی به طور باورنکردنی کم و گرفته میشود. حتی دانه های سیاه و زیادی برشته شده با این روش طعم نرم و شیرینی پیدا می کنند.
اگه میخواید قهوه رقیقی نداشته باشید به جای اضافه کردن یخ از قبل با همون قهوه خیس خورده ای که درست کردید تکه های یخ درست کنید و هنگام سرو از آن استفاده کنید و نوش جان بفرمایید.
از اونجایی که یکی از خصوصیت بارز ما ایرانی ها از جمله خود من اینه که عادت داریم مدام و بدون هیچ هدف خاصی بریم سراغ یخچال و در اون رو باز کنیم:) پس چه بهتر که هر موقع این کا رو انجام میدیم شانس اینو داشته باشیم که همون موقع با یه لیوان نوشیدنی خنک اونم چییی؟ قهوه خوش عطر مواجه بشیم پس بلند شید و دست به کار بشید و این ترکیب خوشمزه رو درست کنید.
برای آشنایی با انواع قهوه ها می توانید در سایت به بخش مرتبط مراجعه نموده و اطلاعات بسیار جامع و کاملی را به دست آورید.