قهوه فوری یا کریستال قهوه چیست؟ امروزه انقد دنیای قهوه متنوع شده که انتخاب سخت شده اما اگه نیاز خودمون رو از مصرف قهوه بدونیم،
میتونیم انتخاب راحت تری داشته باشیم.
نیاز به نوشیدن قهوه و کمبود وقت یا نداشتن حوصله باعث میشه بیشتر به سمت قهوه های فوری و آماده رو بیارن و سرانه مصرفش بالا بره،
مردم عموما قهوه فوری رو به نام نسکافه میشناسن.
خب حالا شاید تو این زمینه سوال های مختلفی براتون پیش بیاد به طور مثال قهوه فوری چگونه تولید میشه؟ یا اینکه کافئینش چقدر هستش،
قهوه فوری بهتر یا قهوه دمی؟ جواب همه این سوالا رو بعد از خوندن این مقاله خواهید گرفت.
برای تولبد دانه های قهوه فوری در کارخانه ابتدا دانه های سبز قهوه را که در قسمت گیاه قهوه کامل راجعبش توضیح دادیم رو وارد فرآیند رست و تفت می دهیم تا به رنگ قهوه ای در بیاد.
بعد از آن دانه های بو داده و حرارت داده شده را وارد سرد کن می کنیم تا حرارتش گرفته بشه و بیشتر از اون داغ نشه چو همون حرارت بعد از تفت دادن بعضی اوقات باعث سوزوندن دانه های قهوه میشه.
بعد از اینکه دانه های قهوه تفت داده سرد شد آن ها را در اندازه های مناسب آسیاب می کنیم.
سپس عصاره گیری رو در کارخانه مثل دستگاه فرنچ پرس ولی در حجم بالاتر شروع می کنیم یعنی قهوه را با آب خیس کرده تفاله های آن را می گیریم و مایع بدست آمده را به مرحله بعدی می فرستیم.
البته از اونجایی که می دونید از تفاله قهوه هم استفاه های متنوع می کنند و در کارخانه نسکافه به عنوان سوخت از آن استفاده می کنند، بله درست متوجه شدید انرژی تفاله به اندازه ذغال سنگ هستش و با سوزاندن تفاله ها سوخت کارخانه را تامین می کنند.
حالا مایع رقیق بدست آمده را میفرستن واسه مرحله تبخیر تا آب رو ازش بگیرن و غلیظش کنند و در واقع شیره اون رو در بیارن، این مرحله رو واسه این انجام میدن که بتونن در حالت انجامد خشکش کنند.
حالامایع غلیظ شده رو وارد اتاق سردخانه درون سینی ای میریزن و سردش می کنند. تا به حالت تقریبا منجمد و یخ زدگی برسه و تبدیل بشه به تخته های قهوه.
سپس این تخته هارو وارد مرحله فشار میکنند تا بخار آن گرفته شود ولی باید سریع این کار را انجام بدهند که فقط بخار گرفته بشه و به مرحله ذوب و دوباره مایع نرسه و در عین حال هم خشک باقی بمونه و فقط بخارشو خارج کنیم،پس در این مرحله آب از قهوه فوری خارج شده و خشک میشه.
در انتها به آخرین مرحله می رسیم که همون قهوه شکن،تخته های قهوه رو در اینجا خرد کرده و تبدیل میشه به دانه های قهوه فوری که به طور آماده در فروشگاه ها مشاهده می کنید و خروجی آن را به این روش قهوه کلاسیک میگن.
قهوه فوری که امروز به نام نسکافه مشهور شده به دو روش تهیه میشه، یک روش خشک کردن پوشش و دوم روش انجمادی که ابتدا در اینجا روش انجمادی را برای عزیزانی که دوست دارن تخصصی تر بدونن توضیح میدم.
در این روش هم تا مرحله غلظت پیش میره اما بعد ا اون در یک استوانه بلند و در یک جریان هوای گرم قهوه را اسپری می کنند،
قطره های قهوه در این مرحله رطوبت خودشون رو از دست میدن و وقتی میرسن به پایین استوانه به صورت یک جامد حل شونده هستند یعنی همان دانه های قهوه فوری.
اما دمایی که در بالای استوانه هستش روی کیفیت و اندازه روغن و عطر و بوی آن تاثیر می گذارد و بیشتر آن از بین می رود،
و فرآیندش ارزان تر هستش در این روش قهوه تولید شده به اصطلاح قهوه گلد نامیده می شود.
میزان کافئین قهوه فوری از قهوه های معمولی پایین تر هستش.
با توجه به توضیحات بالا متوجه شدید که در واقع رطوبت قهوه گرفته می شود و برای تهیه آن فقط کافیست رطوبت آن را برگردانیم.
در واقع خود یک قهوه آماده است پس کافیست شما مقداری آب به پودر قهوه فوری اضافه کنید بنا به میزانی که میخواید غلظت داشته باشه البته در صورت تمایل هم میتونید به جای آب از شیر استفاده کنید، سپس قهوه شما آماده است.
وقتی برای خرید قهوه فوری در فروشگاه های مختلف که سر می زنید بنا به مارکهای مختلف با قیمت های متنوع هم روبرو میشه.
قیمت قهوه فوری از معروف ترین برند آن که برای شرکت نسکافه است گرفته تا مارک های دیگه ای مثل جاکوبز، اینترنشنال رست،
اکسترا، ماکسول هاوس، های فایو، روبرت تیمس، استارباکس، شرکت کاوا که از نامهای مطرح و محبوب در تولید قهوه فوری هستند متفاوت می باشد.