اسپرسو یک نوشیدنی رقیق از دانه ها ی قهوه است که میزان کافئین بالایی دارد.
و یک روش تهیه قهوه است و بین کافی لاور ها پر مصرف ترینه.
همچنین میتوان بر پایه آن کلی نوشیدنی های ترکیبی با قهوه درست کرد مثل لاته، موکا،آفوگاتو، قهوه سبز و بقیه نوشیدنی های ترکیبی با قهوه که با مراجعه به صفحه انواع قهوه میتونید دستور طرز تهیه آن ها را مطالعه کنید.
فقط با دو ترکیب ساده میتونید این نوشیدنی سیاه معجزه آور رو درست کنید و فول انرژی بشید.
آب و پودر قهوه.
اما باید حواستون باشه که کیفیت پودر قهوه خوب باشه و در هنگام خرید قهوه باید دقت کنید که دانه ها تازه باشه و اندازه آسیابش مناسب باشه.
طرز تهیه اسپرسو به دو روش انجام میشه.
دستگاه موکاپات.
دستگاه اسپرسوساز.
شاید خیلیاتون هنوز ندونید موکاپات چیست؟ یا طرز استفاده با موکاپات رو نمی دونید پس اول شما رو با اجزای دستگاه موکاپات آشنا میکنم.
موکاپات از سه بخش اصلی تشکیل میشه: مخزن قهوه، مخزن آب و قوری ای که قهوه دم کشیده در آن پاشش می کند.
برای تهیه این نوشیدنی ابتدا آب را درون مخزن آب ریخته البته تا زیر سوکت سپس مقداری پودر قهوه را درمخزن قهوه ریخته و آن را روی مخزن آب گذاشته بعد قوری را روی آن پیچ میدهیم و در انتها روی گاز میگذاریم با شعله کم بعد از گذشت چند دقیقه آب جوش با فشار از مخزن عبور کرده و وارد قوری میشود.
حالا عصاره گیری انجام شده و اسپرسوی شما آماده است.
در روبرو عکس یک دستگاه اسپرسو سازبرقی رو مشاهده میکنید.
ابتدا پودر قهوه را درون بسکت روی پرتافیلتر میریزیم سپس با تمپر آن را فشرده میکنیم و به اصطلاح تمپ میکنیم( فشرده کردن) حواستون باشه که زیاد فشرده نکنید چون موقع عبور آب زمان بیشتری میبره و همین باعث سوختن قهوه میشه سپس آب تصفیه شده را درون مخزن آب میریزیم بعد دستگاه را روشن میکنیم و منتظر میمانیم تا درجه حرارت بالا برود فنجان را هم زیر نازل قهوه میگذاریم و بعد دکمه کاپ را زده دستگاه شروع به عصاره گیری میکند.
در این مرحله قهوه شما آماده است.
حالا اگر خواستید که به آن شیر اضافه کنید میریم واسه مرحله بخارپز کردن شیر ابتدا دکمه بخار را روشن میکنیم سپس صبر میکنیم تا به درجه بخار برسد حالا لیوان را داخل نازل بخار میبریم و درجه آن را میچرخانیم ابتدا شیر گرم میشود سپس شروع به فرم گیری میکند که به اصطلاح به آن فوم شیر میگویند که ما در مقاله ای مخصوص به طور کامل آموزش انواع طرز تهیه فوم شیر را برایتان به اشتراک گذاشته ایم.
حواستون باشه که بخار و حرارت زیاد را از دستگاه خارج کنید.
با این دستگاه اسپرسو ساز خانگی به راحتی میتونید این نوشیدنی رو درست کنید شاید براتون سوال پیش بیاد که از چه قهوه ای استقاده کنید؟
فرقی نمیکند شما هم میتونید از عربیکا و هم روبوستا استفاده کنید و یا حتی مخلوط این دوتا میدونید که فقط میزان کافئین این ها با هم متفاوت است موقع آسیاب کردن دانه های قهوه یا خرید پودر آن حواستون باشه که نه باید به اندازه قهوه ترک ریز باشد و نه به اندازه پودر قهوه فرانسه درشت متوسط باشه مناسب هستش.
دوستان باید بهتون بگم که تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز خیلی مهمه چون تو عطر و طعم آن تاثیر به سزایی داره همچنین باعث میشه طول عمر دستگاه بیشتر بشه.
شاید به دنبال آن باشید که بهترین برند دستگاه اسپرسو ساز چیه؟ یا به دنبال انواع دستگاه اسپرسو ساز صنعتی یا خانگی باشید، در واقع بهترین برند بستگی به نیاز شما دارد، باید متناسب با نیاز خود و هزینه ای که برای آن در نظر گرفته اید دستگاه را انتخاب کنید.
نحوه سرو اسپرسو
خب با توضیحاتی که بهتون دادم شما الان میتونید یک شات اسپرسو که به اصطلاح بهش میگن اسپرسو سینگل درست کنید و میل بفرمایید همونطور که میدونید واحد اندازه گیری اسپرسو شات هستش حالا اگه دو شات درست کنی میشه به اصطلاح دوبل اسپرسو، موقع سرو آن در کنارش هم معمولا مقدار کمی آب میگذارند که هم مزه دهانتان عوض شود هم اینکه بعضی ها بر این باور هستند که نوشیدن مقدار ی آب بعد از آن فشار خون رو هم تنظیم میکند، حالا دابل اسپرسو نوش جونتون 🙂