یکی از جذابیت های قهوه کف روی آن یا همن فوم شیر است که هنر باریستا یا کسی که قهوه رو درست میکنه رو نشون میده من در اینجا به طور کامل قلق های یک کف شیر حسابی رو بهتون آموزش میدم تا بتونید هنرتون رو در نوشیدنی های گرم قهوه با شیر به رخ بکشید و برای اکثرا نوشیدنی های ترکیبی بر پایه اسپرسو لازم هستش.
این که فوم شیرچیست و چند نوع دارد رو در اینجا آموزش روش های مختلفش رو براتون به اشتراک میزارم.
ما برای درست کردن انواع قهوه اکثرا به این فوم نیاز داریم.
اگر میخواید به ساده ترین روش در منزل بدون هیچ دستگاه و وسیله خاصی فوم گیری کنید یه روش ساده بهتون میگم،مقداری شیر گرم داخل شیشه میریزیم و درشو محکم میبندیم و حسابی تکون میدیم تا کف شیر درست بشه.
اگه دنبال مقاله ما اومدید پس به دنبال درست کردن کف شیر یه سری سوال ها هم تو ذهنتون هست مثل:آیا با ماکروویو هم میشه فوم شیر درست کرد یا اصن چه شیری واسه فوم گیری بهترو مناسب تر هستش؟
در مرحله اول شیر رو گرم کنید تا دمای 60 درجه بعد با یک همزن دستی شروع به هم زدن میکنید تا حجم شیر دو برابر بشه و کف کنه، در تمام طول هم زدن سعی کنید به صورت رفت و برگشتی هم بزنید نه دورانی،میتونید از همزن برقی هم استفاده کنید و تا زمانی که به یک فوم مطلوب برسید به هم زدن خود ادامه بدهید.
در این روش هم باید ابتدا شیر را گرم کنید و بعد داخل مخلوط کن بریزید و با دور متوسط مخلوط کن را روشن کنید در این روش شما یک فوم یکدست با حباب های ریز خواهید داشت.
شیر گرم شده را داخل لیوان فرنچ پرس میریزیم البته باید تا مقداری شیر بریزید که وقتی کف میکنه و دو برابر میشه سر ریز نشه.
اهرم فرنچ پرس را بالا پایین کنید تا کف مورد نظر شما به وجود بیاد و یک کف شیر خوب و یکدست داشته باشید.
یکی دیگر از طرز تهیه کف شیر به سبک کافه و باریستا ها درکافیشاپ ها استفاده از دستگاه اسپرسو ساز هستش.
بهتر است که شیر داخل کوزه سرد باشه چون موقع فوم گیری که همزمان گرم هم میشه از مزه نیفته و بو و طعم سوختگی نده.
نازل یا همون دسته بخار دستگاه را داخل پارچ شیر قرار میدهیم البته قبلش نازل را چند ثانیه باز کرده تا آب داخل لوله بیرون بره و بعد پارچ را به صورت مورب میگیریم زیر دسته بخار،سر نازل را کمی داخل شیر قرار میدهیم سپس دکمه بخار را روشن میکنیم درجه بخار هم باز میکنیم شیر شروع به کف کردن میکنه میشه واسه اینکه کف بیشتری داشته باشی پارچ را در اهرم بالا و پایین کنید.
در انتها فوم گیری انجام شده ومیتونید در نوشیدنی های بر پایه اسپرسو از آن استفاده کنید.